lördag 11 juni 2011

Bredare trottoarer till folket

Som de allra flesta politiskt intresserade säkert redan vet så gick vårt kära Kalle Anka-partiet till val med bredare trottoarer då, 1991. Detta tycktes vara en ganska viktig fråga för folket då vi som förstagångs valparti fick ihop drygt 1500 röster, fantastiskt bra! Fler röster än vad det bor folk i många byar där ute i landet.


Tyvärr tappade vi ett stort antal väljare efter några år, och 2006 fick vi endast ihop 230st. Men det senaste valet visar att vi ändå är på framgång återigen, då vi mer än dubblade vårt antal röster för Kalle Anka-partiet från 230 till 473st!

Varför tycker Kalle Anka-partiet att vi behöver bredare trottoarer?
Detta tycker jag borde vara en väldigt mycket mer självklar sak i dagens Sverige än vad det var 1991, då snabbmatsrestaurangerna ännu inte hade etablerat sig i varenda byhåla i vårt land.

Självklart är det på så vis att svenskarna bara blir fetare och fetare. Istället för att dra ut och röra på sig sätter sig tjocka Lotta framför tv:n och kollar på Biggest Loser, drömmer att hon kunde gå ner lika mycket i vikt som de groteskt feta människorna i programmet gör. Hade denna lata jävla människan istället givit sig ut i joggingspåret och tagit ett par varv i veckan, hade hon kunnat spara staten mycket pengar då vi sluppit bygga om våra trottoarer, hissar, dörrar m.m.. För ni ska ju också veta det att det är ingen slump att vi nu på 2000-talet har skjutdörrar på flera meters bredd vid ingångarna till våra matvarubutiker istället för de enkla gamla klassiska dörrarna som fanns på varenda lanthandel för 100år sedan.

Tyvärr kommer aldrig våra fetton gå ut på gatorna för att röra på sig frivilligt, och då behöver vi absolut, för framkomlighetens skull, bredare trottoarer både i storstäderna och på landsbygden. På landsbygden kanske än mer, eftersom många kommuner där har kommit med genidraget att bredda trottoarerna en aning, för att sedan belägga en cykelbana OCKSÅ på trottoaren. Plötsligt är trottoaren istället en meter smalare än vad den var från början, vilket ju såklart är fullkomligt oacceptabelt!

Avslutningsvis kan jag bara tillägga att det i många studentbostäder är vanligt att man tar bort halva trappan i lite ändre byggnader, för att sätta in en förbannat trång hissjävel där istället. Detta är ju bara feltänk så det skriker om det! Stundenter blir också bara fetare och fetare! När ni har tryckt in en trång satans hiss där, så kan tjockisar varken gå i trapporna eftersom de är för smala, eller åka hiss då den är för trång. Och tro inte att det räcker med att säga "men våra hyresgäster har inte klagat", för utan större tvivel har deras tjocka kompisar som ska plugga/festa med dem absolut gjort det!

Bredare trottoarer för folket i vårt funktionssamhälle! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar